Agenda

16 MEI

Netwerken bij Asperge op de Velden

20 JUNI

Golf met een zomerse afsluiting

Een nieuw jaar van ondernemen!


Op de nieuwjaarsbijeenkomst van Brabant Onderneemt kijken we naar de toekomst! We worden op hoogte ontvangen in creatieve sfeer en in een pand waar veel ondernemers beginnen en waar innovatie ontstaat. Na het ontvangst gaan we luisteren naar Rik Vera, die ons zijn verhaal brengt over het boek dat hij recent schreef: “Managers The Day After Tomorrow”.

We leven in een tijd van transitie. Dat is spannend, maar ook best angstaanjagend. Wie van ons ligt niet wakker van die laatste populaire app van de concurrentie of die startup met goedkope online diensten die onze sector aan het ontwrichten is? Velen denken dat het digitale de “bedreiging” en dus tegelijkertijd ook het antwoord is. Rik Vera ziet het anders. Het gaat om mensen: consumenten én werknemers. Het gaat over hoe hun gedrag veranderd is (inderdaad, onder invloed van tech) en welke impact dat heeft op hoe ondernemingen verkopen en zich organiseren. Dát is de essentie van deze transitie.

Maar hoe begin je daaraan? Hoe kun je als manager in een steeds onzekerder tijdperk dertig jaar vooruitkijken in de tijd en die blik omzetten in een plan voor de komende drie maanden? Wat drijft de nieuwe consument? Waarom moet alles snel, gemakkelijk, tof en eenvoudig? Waarom zijn data het nieuwe goud, en artificiële intelligentie een zegen?

In zijn lezing toont Rik Vera aan hoe extreem klantgericht ondernemen de enige juiste aanpak is in dit human-driven tijdperk en hoe het digitale ons daarbij kan helpen - als middel, niet als einddoel. Ondernemingen die hun oplossingen, processen, structuren en cultuur organiseren rond de klant, zullen als enigen hun markt veroveren: zij laten zich niet domineren door angst voor verandering maar zien opportuniteiten in een extreem “mens-tot-mens-relatie” gedreven omgeving.

Rik Vera is een internationaal thought-leader, keynote spreker en auteur met meer dan 20 jaar ervaring in sales & marketing en algemeen management in de maakindustrie. In 2015 richtte hij samen met zijn business partners Peter Hinssen en Steven Van Belleghem nexxworks op. Zij reizen de wereld rond om bedrijven te inspireren met lezingen en workshops over de nieuwe Digitale Wereld, ze nemen bedrijfsleiders mee op tour naar innovatieve hubs zoals Silicon Valley, bezielen innovatoren met trends en nieuwe inzichten op bootcamps en moedigen bovenal bedrijven aan om zich klaar te maken voor hun Day after Tomorrow.

Datum:

Donderdag 10 januari 2019

Locatie: 

Microlab, Kastanjelaan 400, 5616 LZ Eindhoven

Programma:

18:30 uur         Ontvangst
19:00 uur

Nieuwjaarswens door Brabant Onderneemt

19:10 uur

Welkom door Microlab Eindhoven

19:30 uur

Presentatie Rik Vera Managers The Day After Tomorrow

20.15 uur Netwerk met borrel en hapje
21.30 uur Einde nieuwjaarsbijeenkomst

Kosten Nodig een introducé uit; Deelname aan deze activiteit is kosteloos voor deelnemers van het platform Brabant Onderneemt. Introducés of niet deelnemers zijn kosteloos omdat ieder contact kan inspireren! Hoe? Eenvoudig; aanmelden en achter je naam de naam van de intoducé zetten. Ben je na aanmelding  verhinderd  om deel te nemen? Dan is afmelden verplicht! Dit kan tot uiterlijk vrijdag 4 januari, 17.00 uur. Bij afwezigheid zonder afmelding zijn we genoodzaakt de kosten van €75,- in rekening te brengen.  Bent u verhinderd? Meld u af via: events@brabantonderneemt.nl