Agenda

28 MEI

Games for Health

14 JUNI

Actief in de Virtuele wereld

Gezond


Hans van Kuijk koos na zijn studie geneeskunde in Utrecht voor de specialisatie sportgeneeskunde. In 1999 startte hij de nieuwe afdeling Sportgeneeskunde in het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop, dat inmiddels is uitgegroeid tot het Medisch Beweegcentrum TopSupport, onderdeel van St. Anna Zorggroep. Van 1998 tot 2012 deed hij topsportbegeleiding in basketbal, zwemmen en vooral schaatsen (KNSB Kernploegen en TVM Schaatsploeg). Sinds 2013 verlegt hij de focus naar preventieve geneeskunde middels leefstijl en sinds 2015 vooral richting voeding als basis voor gezonde leefstijl.

Geïnspireerd door de opzet van het experiment in de docu-film “My Big Fat Diet” van de Canadese arts Jay Wortman is in het Brabantse Leende, met 4500 inwoners en slechts één huisartsenpraktijk, een vergelijkbaar project van start gegaan sinds 1 november 2016. Aanstichter Hans van Kuijk en locale huisarts Norbert van den Hurk hebben bewoners voorgelicht over de invloed van voeding op onze gezondheid, adviseren om te schakelen naar Low Carb High Fat onbewerkte voeding en bieden een begeleiding- en controletraject van 12 maanden. Er zijn zo’n 230 officieel geregistreerde deelnemers in de huisartsenpraktijk die na nulmeting worden vervolgd na 3, 6 en 12 maanden. Naar schatting zijn er in het kielzog van dit traject enkele honderden mensen meer bezig met een veel bewustere voedselkeuze.

Naast de inwoners werden ook de ondernemers in de voedselketen voorgelicht en uitgedaagd om binnen hun eigen onderneming een verdienmodel te creëren met het aanbieden van de juiste (locale en regionale) producten. In deze presentatie vertelt Van Kuijk meer over de opzet en organisatie van dit “Real Life Evidence” project en presenteert hij de resultaten van 6 maanden follow up.

Datum:

Maandag 2 oktober 2017

Locatie: 

TopSupport, Antoon Coolenlaan 1-03, 5644 RX Eindhoven

Programma:

18:30 uur         Ontvangst met koffie en thee
19:00 uur

Welkom door Brabant Onderneemt

19:05 uur Presentatie Hans van Kuijk
19.45 uur Netwerk met gezonde hapjes en een drankje
21.00 uur Einde avond

Kosten
Nodig een introducé uit; Deelname aan deze activiteit is kosteloos voor deelnemers van het platform Brabant Onderneemt. Introducés of niet deelnemers zijn kosteloos omdat ieder contact kan inspireren! Hoe? Eenvoudig; aanmelden en achter je naam de naam van de intoducé zetten. Ben je na aanmelding verhinderd om deel te nemen? Dan is afmelden verplicht!

Bij afwezigheid zonder afmelding zijn we genoodzaakt de kosten van €75,- in rekening te brengen.  Bent u verhinderd? Meld u af via: events@brabantonderneemt.nl

Deze bijeenkomst is mede mogelijk gemaakt door: