Financial Times: Brabant beste regio in West-Europa voor buitenlandse investeerders! 
Brabant behaalt fenomenale scores in de fDi ranglijst 'Cities & Regions of the future 2014 - 2015'

De Financial Times heeft Brabant verkozen tot dé regio met de beste investeringsstrategie van West-Europa “Top 10 Western European Regions - fDi (foreign Direct investment ) Strategy“ voor het aantrekken van internationale investeerders. Na eind vorig jaar uitgeroepen te zijn tot European Entrepreneurial Region of the Year 2014 is Brabant nu dus opnieuw in de internationale prijzen gevallen. 

Naast deze geweldige positie heeft Brabant ook een nummer 1 positie behaald in de categorie 'Top 10 Mid-Sized European Regions - fDi Strategy' en een nummer 2 positie in de categorie 'Top 10 Regions Overall - FDI Strategy'. Niet alleen Brabant maar ook Brainport Eindhoven heeft een ongelooflijke score behaald. Zij staat met stip in de top 3 in de overall categorie van meest aantrekkelijke steden in Europa om in te investeren. Eindhoven deelt de top 3 met Londen en Helsinki. 

Het succes van de Brabantse aanpak
'Ik ben erg trots op de uitstekende Foreign Direct Investment rankings voor Brabant, aldus Bert Pauli, gedeputeerde Economische Zaken en Bestuur.' 'Het is de internationale bevestiging dat de Brabantse aanpak succesvol is. In Brabant werken ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden samen in nationale en internationale netwerken om innovatief ondernemerschap te stimuleren. Die unieke samenwerking maakt Brabant één van Europa's topregio's voor innovatie en kennis en resulteert in een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor investeerders. Erkenning van de Financial Times is een kroon op het werk van de Brabantse partners.'

Trots
De goede posities die Brabant inneemt in de fDi-rankings laten zien dat de inspanningen van Brabant voor het aantrekken en faciliteren van buitenlandse investeringen zijn vruchten afwerpt. De nieuwe 'hands-on strategy' van Brabant levert hieraan een belangrijke bijdrage. 

Deze strategie is gericht op specifieke regio's, topsectoren en gewenste bedrijfsactiviteiten in de belangrijkste landen voor fDi naar Europa, Nederland en Brabant. Want een bedrijf dat een afzetmarkt wil creëren of onderhouden heeft een andere benadering nodig dan een bedrijf dat zoekt naar een technologie partner. 'We creëren/ bouwen en onderhouden netwerken/ partnerschappen om de beste vaardigheden en kennis te bieden aan internationale ondernemingen die in Brabant willen investeren', aldus Eelko Brinkhoff, directeur van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) Foreign Investment. 'We zijn dan ook erg trots dat de deskundige jury de fDi strategie van Brabant heeft erkend als de beste in West-Europa.' Investeerders in Brabant hebben toegang tot 170 miljoen klanten met 's werelds hoogste BBP binnen een straal van 300 kilometer en 300 miljoen klanten in een straal van 500 kilometer. Daarnaast vindt 50% van alle uitgaven door bedrijven in R&D in Nederland plaats in Brabant.

Internationaal kenniscentrum
Een onafhankelijke internationale jury bekroont met deze awards steden en regio's op het vlak van hun economisch potentieel, human resources, levenskwaliteit, infrastructuur, kostenefficiëntie en ondernemingsvriendelijk klimaat. Het Foreign Direct Investment Agency is een divisie van de Financial Times en staat te boek als het grootste kenniscentrum wereldwijd op het gebied van buitenlandse investeringen. Het fDi-Agency brengt tweejaarlijks een ranking uit van steden en regio's in Europa die het aantrekkelijkst zijn voor internationale bedrijven en instellingen om in te investeren. Voor de volledige rankings: www.fdiintelligence.com