Netwerk in Brabant

Netwerk in Brabant

Netwerk in Brabant

Brabant Onderneemt is de businessclub waar ondernemers elkaar ontmoeten in Brabant.
Een netwerk dat zowel online als offline verbindingen creëert. Bij Brabant Onderneemt is het netwerken met andere ondernemende en ambitieuze ondernemers en beslissers van de toekomst.
Inspiratie, kennis en contacten delen staat centraal bij de netwerkclub.
Voor ondernemers van start-ups, scale-ups en MKB-organisaties.

De definitie van een netwerkorganisatie

Een netwerkorganisatie is een organisatie die hoofdzakelijk bedoeld is om contacten en/of gezamenlijke activiteiten van en tussen aangesloten organisaties en/of personen mogelijk te maken en/of te bevorderen en/of te faciliteren. (bron: Wikipedia)

En dit is precies wat de oprichters van Brabant Onderneemt als doel hebben gesteld voor de netwerkorganisatie Brabant Onderneemt.

Je kunt stichting Brabant Onderneemt typeren of zien als:
– Bedrijvennetwerk
– Brancheorganisatie
– Business club
– Zakelijk platform
– Netwerkorganisatie
– Community
– Zakelijke netwerk

Overzicht Brabantse netwerk- branche organisaties

Brabant Onderneemt is een van de verschillende netwerk organisaties in Noord-Brabant. Stichting Brabant Onderneemt bestaat als sinds 2007.
Vergelijkbare netwerk- en branche organisaties in Brabant zijn:
MKB Eindhoven (netwerk regio Eindhoven)
VNO-NCW (branche organisatie voor het groot bedrijf in Brabant)
De BIZ (netwerk voor Internationaal zaken doen vanuit Brabant)
WTCE (netwerk regio Eindhoven)
Hermesnetwerk (netwerk regio Den Bosch)
MKB Brabant (branche en netwerk organisatie Brabant breed)
Netwerk Brabant (magazine en zakelijk netwerk regio Tilburg en Den Bosch)
Business Club Brabant (magazine en zakelijk netwerk regio Helmond)
Business club STRICTLY BUSINESS EINDHOVEN (magazine en zakelijk netwerk regio Eindhoven)
Brabants Familiebedrijven Genootschap (netwerk voor Brabantse familiebedrijven)

Waarom Brabant Onderneemt

Netwerken bij Brabant Onderneemt met gelijk gestemde ondernemers van start-up, scale-ups en MKB-organisatie. Om op een leuke en gezellige Brabantse manier van elkaar te leren en contacten te delen.

Als Brabant Onderneemt organiseren we op verschillende momenten en locaties interessante en inspirerende bijeenkomsten zowel op locaties als online. Altijd met een eigen thema en een verschillend karakter. Leden waarderen onze bijeenkomsten enorm. Vooral de variatie en de aangename sfeer scoren hoog.

Stappenplan om te netwerken in Brabant

Stap 1 – Oriënteer naar de mogelijkheden om te netwerken in je regio of branche. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld bovenstaande overzicht van Brabantse netwerken en branche organisaties.

Stap 2 – Maak een keuze en ga een keer de sfeer proeven bij de top 3 drie potentiële netwerken. Bepaald daarnaast je budget per jaar wat je hier aan wilt en kunt spenderen. Denk ook goed met welke motivatie je wilt netwerken. Ga je om contacten op te doen voor de lange termijn? Of ga je om snel business te doen? TIP over het algemeen is netwerken persoonlijk en doe je het voor de lange termijn.

Stap 3 – Nadat je de netwerken bezocht en vergeleken hebt kun je een bewuste en doelgerichte keuze maken. Sluit je aan bij het netwerk wat het beste bij je past qua gevoel, budget en je doelstellingen (zakelijke als persoonlijk).

De visie van Brabant Onderneemt op netwerken

Netwerken is delen
Netwerken is de eenvoudigste, meest efficiënte, minst kostbare en … leukste manier om een doel te bereiken. Het begint met contact maken en dan delen, om uiteindelijk misschien eens iets te ontvangen. Iemand gunt en geeft jou iets. De wisselwerking hiertussen is de basis van netwerken. Het is altijd tweerichtingsverkeer en heeft ook te maken met bereid zijn tot hulp.

Netwerken werkt
Netwerken is vooral het leggen en onderhouden van persoonlijke contacten die je, op lange termijn, verder kunnen helpen in je (bedrijfs)leven. Je netwerk werkt dan als een constante stroom van informatie, ideeën en contacten tussen jou en de mensen om je heen. Zo ontstaat een netwerk dat voor je werkt.

Gunfactor
De combinatie van vertrouwen, geduld en doorzettingsvermogen is een “must” voor succesvol netwerken. Uit onderzoek blijkt dat zo’n 70% van de nieuwe klanten in zakelijke markten inmiddels komt uit een of andere vorm van netwerken! Ongeveer 80% van alle zakelijke beslissingen wordt beïnvloed door de persoonlijke gunfactor. De gunfactor is dus doorgaans doorslaggevend bij onze dagelijkse contacten met klanten.

Delen is het nieuwe Geven.

Waarom Netwerken?

De kracht van een netwerker is het geven van aandacht. Het doel is het delen van informatie, kennis en contacten. Het is de kunst te weten wat je wilt bereiken en hoe je je netwerk opbouwt, inzet, uitbreidt en onderhoudt.

Binding – Versteviging van de band met iemand
Kennis – Verbetering van de kwaliteit van je (bedrijfs)leven
Draagvlak – Creëert betrokkenheid bij je activiteiten
Ontwikkeling – Steun, begrip, inspiratie en nieuwe ideeën
Werk – Opdrachten op lange termijn
Baan – De functie die je ambieert
Inzicht – Wat speelt er echt in de markt
Plezier – Ontmoetingen met allerlei mensen

Als je het juiste netwerk opbouwt en … onderhoudt,
krijg je hulp wanneer je die nodig hebt.

Netwerken bij Brabant Onderneemt in een notendop
Netwerken met Brabantse gemoedelijkheid, een nieuwsgierige houding en een doelgerichte aanpak, waarde creëren door op z’n Brabants te verbinden. Omdat ieder contact inspireert. Voor beslissers van nu en de toekomst. Van Start-up, scale-up tot het MKB en grootbedrijf. In de regio’s Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Helmond, de Kempen, de Meijerij en Breda. We organiseren: workshops, webinars, netwerkbijeenkomsten, netwerkdiners, zakelijke ontmoetingen, bedrijfsbezoeken.

Netwerken en deelnemer worden bij Stichting Brabant Onderneemt kan door je aan te melden via het Aanmeldformulier. Download het Aanmeldformulier hier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief