Brabant Onderneemt komt op voor MKB Brabant

Brabant Onderneemt komt op voor MKB Brabant

Brabant Onderneemt komt op voor MKB Brabant

Ondernemend Brabant kan op verschillende plekken netwerken, zoals bij verschillende BNI clusters, WTCE, VNO-NCW en open coffee’s.  Al 13 jaar kan men zich aansluiten bij Brabant Onderneemt, het netwerk voor Beslissers van nu en de toekomst. De wereld verandert even snel als de economie en dat betekent dat je als organisatie moet vernieuwen, zo ook Brabant Onderneemt. Stichting Brabant Onderneemt gaat in 2020 een nieuwe koers varen  naar aanleiding van een nieuwe visie en een nieuw plan dat Thijs Dorssers, voormalig voorzitter en oprichter, heeft gemaakt op verzoek van het huidige bestuur.

Thijs Dorssers (38) is sinds 2007 ondernemer en heeft van alles meegemaakt, van de economische crisis tot beginnen van een start-up (terwijl er nog geen start-up regelingen waren) alsmede als klein MKB-bedrijf onderhandelingen voeren met Philips tot een faillissement dichtbij.

Waar het idee van in december 2007 was om een netwerk clubje op te richten voor gelijkgestemde MKB’er ondernemers ontstond Brabant Onderneemt. Een stichting die zich ten doel stelt om regionale MKB’er te verbinden met als doel in de regio de economie te stimuleren. Ze organiseerde leuke en vernieuwende bijeenkomsten en groeide hard. Ook bij Brabant Onderneemt gebeurde er veel. Daar waar vele netwerkclubjes kwamen en weer gingen, bestaat Brabant Onderneemt nu, na 13 jaar, nog steeds. Toch is het juist in deze tijd goed om ook te vernieuwen.

MKB, Start-ups en Scale-ups

Afbeelding met illustratie

Automatisch gegenereerde beschrijving
Afbeelding met gras, buiten, boom, veld

Automatisch gegenereerde beschrijving

Thijs geeft aan dat er veel potentie is voor start-ups, scale-ups en MKB’ers. De overheid zet met name op deze groepen in om ze te ondersteunen met regelingen. Omdat men ook ziet dat deze groepen zorgen voor economische groei en de meeste arbeidsplekken. De MKB-deals die door Mona Keizer zijn uitgeschreven, gaan over de thema’s arbeidsmarkt, innovatie, start-ups & scale-ups en financiering. Op deze thema’s gaat ook Brabant Onderneemt in zetten vanaf 2020. 
Brabant Onderneemt blijft inspirerende en vernieuwende bijeenkomsten organiseren om de beslissers van de toekomst met elkaar te verbinden en elkaar te inspireren. Deze bijeenkomsten zullen gekoppeld worden aan thema’s. Daarnaast gaat Brabant Onderneemt ook via de politiek opkomen voor de belangen van MKB’ers.

Partners en vestiging
De bestaande partners (SNEP, Bazelmans, DeltaZuid en Crowd Foeder) hebben het volste vertrouwen in de nieuwe visie en koers. Ze zien ook al dat dit een positieve uitwerking heeft met nieuwe deelnemers en partners, waaronder BAM Bouw, Smart Robotics, Simac Electronics, High Tech NL, Coastr, Wedenitify en Place4Bizz. Vanaf januari 2020 is Stichting Brabant Onderneemt gevestigd op de locatie van Place4Bizz. Brabant Onderneemt is de partnering aangegaan met Place4Bizz vanwege de overeenkomende doelstellingen van MKB’ers en start-ups.

Re-branding
Brabant Onderneemt heeft ook een re-branding ondergaan: een nieuw logo en een nieuwe website. Natuurlijk helemaal afgestemd op de actuele visie en koers. Neem een kijkje op de vernieuwde website www.brabantonderneemt.nl 

Netwerken
We gaan netwerken anno 2020. Als bezoeker van ons netwerkevent kun je  via je smartphone, zowel Apple en Android, direct zien wie aanwezig zijn op het event. Via je browers op je smartphone kun je pasfoto, naam en bedrijf opzoeken. Komend jaar belooft weer veel vernieuwends voor de MKB in Brabant bij Brabant Onderneemt. Ook op het gebied van de bijeenkomsten staat er weer een mooi programma klaar.

Deze organisaties deelde ons persbericht ook:
Netwerk Brabant

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief