1.4 miljard geïnvesteerd in 2020!

1.4 miljard geïnvesteerd in 2020!

1.4 miljard geïnvesteerd in 2020!

In 2019 lag de investeringswaarde van startups op ongeveer 950 miljoen, maar 202 overtreft dit! Er is volgens onderzoekers van de KPMG maar liefst 1.4 miljard geïnvesteerd in de jonge bedrijven. In 2019 lag het bedrag al enorm hoog, maar sinds 2017 is het nu verdubbeld!

Als jonge ondernemer was het afgelopen jaar niet altijd makkelijk. Veel onzekerheden en onvoorspelbaarheid. Tóch zijn er veel stappen gezet in deze startup economie. Waarom? Aldus Kuperus zijn er ook veel kansen ontstaan in afgelopen jaar. Denk maar eens aan de technologie, investeerders hebben hun pijlen gericht op innovatieve, technische oplossingen. Omdat startups nog dicht bij de grond staan, hebben zij de mogelijkheid om snel te reageren. Zo ook op de veranderende behoeften van klanten.

Volgens de onderzoekers is er veel ongebruikt geld beschikbaar bij investeerders, waardoor de concurrentie groot is. Kuperus: ‘Investeerders staan in de rij om de beste transactie te kunnen doen. Ook dit zorgt ervoor dat de belangstelling vooral uitgaat naar ‘late stage’ startups met een bewezen bedrijfsmodel. In een aantal sectoren, waaronder fintech, bezorging en logistiek en onderwijstechnologie, leidde dit tot steeds hogere waarderingen.’ Naast deze sectoren zijn ook startups in de gezondheidszorg en de biotechnologie in trek bij investeerders, aldus het rapport.

Bron: hier

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief