10.000 bomen door de Green Cloud

10.000 bomen door de Green Cloud

10.000 bomen door de Green Cloud

Onze partner Dutch Coding Company lanceerde vorig jaar de Green Cloud om al haar webapplicaties en apps klimaatpositief te hosten. Voor elke app in de Green Cloud planten zij elke maand meerdere bomen. Het is een succes. En dit jaar is Dutch Coding Company ruim 70% gegroeid en daarvoor plantte ze de afgelopen maand de 10.000ste boom.

Door de Coronacrisis zag ook Dutch Coding Company de aanvragen teruglopen en dreigden de ambitieuze plannen in het water te vallen. “In plaats van stilzitten besloten we dat dit juist het moment was om te investeren, tegen de conjunctuur in.” aldus Glenn Bergmans, business director. “We hebben een aantal producten, waarmee klanten razendsnel digitale ideeën en producten kunnen valideren, versneld gelanceerd.” En met succes. Dit jaar verwacht het relatief jonge softwarebedrijf een groei door te maken van ruim 70%. 

Afbeelding: Dutch Coding Company viert de planting van de 10.000ste boom

De webapplicaties en apps die zij ontwikkelen zijn online bereikbaar via een cloud. Zo’n  cloud verbruikt veel stroom, want het bestaat uit een aantal krachtige computers die constant zijn aangesloten op het internet. Om dat te compenseren kiest Dutch Coding Company niet alleen voor groene stroom, maar planten ze ook elke maand meerdere bomen. Zo maken de gebruikers van de apps een klimaatpositieve impact, soms zelfs zonder dat ze het doorhebben. 

Door de forse groei is ook het aantal webapplicaties en apps op deze Green Cloud flink toegenomen. Vanwege dit grote succes plant Dutch Coding Company vandaag de 10.000ste boom. “Dat is echt boven al onze verwachtingen”, aldus creative director Bas Schleijpen. “We vinden het fantastisch dat we op deze manier ook een lange termijn bijdrage leveren aan de planeet.” 

Dutch Coding Company zet de groei graag in om duurzame initiatieven te ondersteunen. Zo besloten ze om een jaar Green Cloud hosting aan te bieden aan Groep-één, een groep actieve studenten van de Technische Universiteit Eindhoven, die daar duurzaamheid onder de aandacht brengen. “Zo geven we ook meteen wat terug aan het ecosysteem waar we vandaan komen.” aldus Schleijpen. 

Zo werkt de Green Cloud

De cloud van een populaire app verbruikt zo’n 325 kg CO2 per maand, indien je met grijze stroom werkt. Elke boom reduceert gemiddeld 307 kg CO2. Met een gemiddelde app in de Green Cloud worden elke maand 10 tot 15 bomen geplant. Het duurt even voordat de bomen CO2 opnemen, maar op lange termijn worden zo enorme hoeveelheden CO2 gereduceerd met de apps in de Green Cloud. Om te garanderen dat bomen niet voortijdig gekapt worden, wordt samengewerkt met the Eden Reforestation Project. Lokale bewoners krijgen niet alleen betaald om te planten, ze krijgen ook een vergoeding om de bomen in leven te houden. Daardoor is de kans dat de bomen voortijdig worden gekapt minimaal. Bovendien zorgt het voor werkgelegenheid in arme gebieden.

Bron: Dutch Coding Company

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief