Ancora verandert de kijk op de gezondheidszorg

Ancora verandert de kijk op de gezondheidszorg

Ancora verandert de kijk op de gezondheidszorg

EINDHOVEN – Ancora Health biedt preventieve gezondheid met diepgaande inzichten in lichaam en geest op basis van een gezondheidscheck. Een op wetenschap gebaseerde aanpak, die mensen uitgebreid inzicht in hun mentale en fysieke gezondheid geeft. De snelgroeiende start-up is twee jaar geleden opgericht door drie ambitieuze ondernemers met het doel de visie op gezondheidszorg te veranderen.

In plaats van de strijd aan te gaan met ziektes, richt de start-up zich op gezondheid. Preventieve zorg is volgens de drie oprichters, Sridhar Kumaraswamy, Rahul Gannamani en José Castela Forte, wat onze maatschappij nodig heeft en is de reden van de oprichting van Ancora Health. 

Wortels in het Zuiden

Sridhar Kumaraswamy is een ervaren leider die de afgelopen twee decennia bij Philips meerdere divisies met succes heeft opgestart en uitgebouwd. Uit de overtuiging dat de kwaliteit van ons leven sterk wordt beïnvloed door simpele keuzes die we maken in onze voeding en levensstijl heeft hij Ancora Health opgericht. 

“De gezondheidszorg staat al jaren onder druk en het is tijd om de visie op gezondheidszorg te veranderen”, aldus Kumaraswamy. “In plaats van te zoeken naar ziekten, zoekt Ancora naar gezondheid. Zo kunnen mensen op een laagdrempelige manier de kwaliteit van het leven verbeteren en gezondheidsrisico’s verkleinen. Dit kan al door simpele aanpassingen te maken in voeding en levensstijl.”

Ancora Health heeft twee health studio’s; in Eindhoven en sinds dit jaar ook in Amsterdam. In deze studio’s vindt de onboarding plaats van het preventieve zorgprogramma plaats. 

Voor werkgevers, sporters en meer

Het programma is voor iedereen. Van de ‘gewone consument’ tot professionele sporters en werkgevers. Zo hebben de hockeyers van HC Oranje Rood Eindhoven zich al aangesloten, om te ontdekken welke impact dagelijkse keuzes kunnen hebben op sportprestaties. Daarnaast hebben diverse nationale en internationale bedrijven zich bij Ancora Health aangemeld, waarbij bijvoorbeeld de toplaag van de organisatie zich onderwerpt aan het preventieve gezondheidsprogramma of het programma wordt juist aangeboden aan medewerkers door alle organisatielagen heen. Zo maakte het Nederlandse zorghulpmiddelenbedrijf Mediq het Ancora-programma als eerste zorginstellingen beschikbaar voor haar medewerkers in de frontlinie. 

Vanuit Nederland de wereld veroveren

De verkregen fundings lopen op tot zo’n € 3 miljoen. Met deze fundings heeft de start-up ambitieuze plannen. Begin 2021 wil het bedrijf verder uitbreiden en zelfs de grenzen over naar onder meer Zweden, Duitsland, het Midden-Oosten en India.

Over Ancora Health

Ancora Health is een Nederlandse start-up in preventieve gezondheid. Ancora helpt mensen om regie te nemen over hun gezondheid, welzijn en prestaties door hen toegang te geven tot inzichten uit een wetenschappelijke gezondheidscheck. Hierbij worden door metingen, testen en holistische analyses op o.a. dna, urine, bloed, longcapaciteit en hartfunctie meer dan 1.000 datapunten verkregen. Op basis hiervan worden gezonde voedings- en levensstijladviezen aangereikt en kan meer aandacht aan gezondheidsrisico’s worden besteed.

Bericht van: Ancora Health

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief