Brainport Development lanceert onafhankelijk online platform voor ondernemers

Brainport Development lanceert onafhankelijk online platform voor ondernemers

Brainport Development lanceert onafhankelijk online platform voor ondernemers

Brainport Development lanceert Connect: een gratis en onafhankelijk online platform waar ondernemers uit de Brainport regio elkaar kunnen vinden. “Het idee achter de website is dat je je bedrijf online eenvoudig kunt positioneren, delen waar je mee bezig bent, welke uitdagingen je hebt en wat je anderen in het ecosysteem te bieden hebt,” zegt Piet van der Wielen, programmamanager Business bij Brainport Development, de economische ontwikkelingsmaatschappij van de regio Brainport Eindhoven.

De voorbereidingen van het platform lopen al enkele maanden. “De coronacrisis maakt de noodzaak voor zo’n platform alleen maar groter, maar het is vooral bedoeld om op lange termijn bedrijven in Brainport verder te helpen”, aldus van der Wielen.

Als je Connect opent zie je een grote kaart met prikkertjes waar je eenvoudig inzoomt op jouw regio. Daar zie je direct wie je buren zijn en wat zij doen. Je kunt ook selecteren op branche en vervolgens kijken waar mensen uit jouw branche gevestigd zijn in de Brainport regio. Of selecteren op een bepaalde productietechniek of aanbod. Het platform is al in de lucht en heeft al een aardig aantal ingevulde profielen. “Als we dit met z’n allen doen, hebben we een waardevol overzicht van wat de Brainport bedrijven doen en weet je ook snel waar je met je vraagstuk terecht kunt,” weet Van der Wielen. “Zo breid je je netwerk uit op een inhoudelijke en efficiënte manier.” 

De economische ontwikkelingsmaatschappij heeft ervoor gekozen om een dergelijk platform te ontwikkelen omdat het zocht naar een manier om de samenwerking in de regio nog meer te bevorderen.

“Dat is juist de kracht van de regio,” zegt Van der Wielen. Maar als je nog niet zo’n groot netwerk hebt, bijvoorbeeld in het geval van start-ups, kan het wat lastiger zijn om de juiste partijen te vinden. En niet elke mkb’er heeft precies zijn website gevuld met alle actuele uitdagingen en behaalde successen. Het zou jammer zijn als jij met een probleem worstelt en daar in je eentje uit probeert te komen terwijl je buurman dat net heeft opgelost. Daar biedt Connect een kans.”  

Daarnaast kunnen bedrijven via het platform informatie van Brainport Development ontvangen die relevant is voor hun. Zo ontvangen deelnemers suggesties voor interessante matches met andere bedrijven, informatie over relevante thema’s en uitnodigingen voor workshops en bijeenkomsten die in de regio georganiseerd worden.  

Aanmelden is gratis. Binnen enkele stappen maak je een profiel aan. Het platform is bedoeld voor alle hightech en maakbedrijven gevestigd in de Brainport regio.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief