Cacaofabriek in handen van oud lid!

Cacaofabriek in handen van oud lid!

Cacaofabriek in handen van oud lid!

De horeca van De Cacaofabriek is in nieuwe handen. Barry van den Beuken en Jacqueline de Bar hebben de aandelen van de Horeca Cacaofabriek BV overgenomen van Geert Blenckers en Jeroen van Schijndel en zijn de nieuwe uitbaters van de horeca in De Cacaofabriek. Het bestuur van de Stichting De Cacaofabriek is Geert en Jeroen veel dank verschuldigd. Zij hebben vanaf 2015 de horeca letterlijk ‘op de kaart gezet’ met een opbouwende en avontuurlijke aanpak. Mede ten gevolge van de coronacrisis zien zij zich genoodzaakt hun prioriteiten opnieuw af te wegen. Zij kozen ervoor hun pijlen meer te richten op hun andere activiteiten en te zoeken naar opvolgers die de horeca in De Cacaofabriek weer een nieuwe impuls geven. Die vonden ze in de personen van Barry van den Beuken en Jacqueline de Bar.

Barry en Jacqueline runnen al 20 jaar het cateringbedrijf Van Den Beuken Catering in Nuenen. Barry licht toe: ‘Vijf jaar geleden stond De Cacaofabriek nog in haar kinderschoenen. Nu is het de ‘place to be’ in Helmond. Naast het verzorgen van de ‘natte’ horeca willen wij graag verdere kwalitatieve invulling geven aan de restauratieve functie’. Directie en bestuur van De Cacaofabriek zijn van mening dat er goede opvolging is gevonden en ziende samenwerking met de nieuwe uitbaters met vertrouwen tegemoet. “Barry en Jacqueline hebben hospitality hoog in het vaandel staan. We hopen samen met hen de horeca verdere invulling te geven, met name in combinatie met het hoge culturele niveau van kunst, film en pop. Het is altijd jammer wanneer een samenwerking eindigt. Tegelijkertijd biedt het nieuwe kansen nu er nieuwe mensen aan boord komen die zoveel ervaring meebrengen”. Van den Beuken en De Bar zien uit naar de samenwerking: “Wij zijn niet zo van op de voorgrond, maar halen onze voldoening uit het compliment van een bezoeker en de sfeer die we gezamenlijk weten te creëren. We zijn enthousiast en voelen ons betrokken bij de Helmondse cultuur en met name De Cacaofabriek. Destijds bij de opening van De Cacaofabriek hebben we al eens tegen elkaar gezegd: hoe mooi het zou zijn om hier de horeca te mogen verzorgen. Nadien is dat weer op de achtergrond geraakt. Nu kwam deze kans op ons pad en die hebben we met beide handen aangegrepen.

Als horeca-ondernemer is dit een lastige tijd. Het geeft ons veel energie dat we onze schouders kunnen gaan zetten onder iets nieuws en samen door mogen bouwen aan het succes van deze bijzondere plek. We hebben als doel om de brasserie, het terras en de overige horeca-exploitatie het elan en de uitstraling te geven die passen binnen de uitgangspunten van De Cacaofabriek. Ons cateringbedrijf blijft ook voortbestaan en we zien interessante combinatiemogelijkheden waardoor De Cacaofabriek voor bedrijven en event-organisatoren nog aantrekkelijker wordt”.

Bron: persbericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief