Techleap.nl Rise toont veelzijdigheid Nederlandse tech startups

Techleap.nl Rise toont veelzijdigheid Nederlandse tech startups

Amsterdam, 25 augustus – Negen Nederlandse tech startups zijn gisteren begonnen aan Batch 8 van het Rise-programma van Techleap.nl, een non-profitorganisatie die zich richt op het versnellen van het tech-ecosysteem in Nederland. Het Rise-programma helpt veelbelovende tech-startups in deze cruciale fase van hun bedrijfsvoering, door een peer-to-peer learning community te creëren voor de volgende generatie van kampioenen in de Nederlandse techsector.

De deelnemende bedrijven aan Batch 8 zijn: Athom, Connecterra, Delmic, RTI Blockchain, Samotics, Sitly, Somnox, Trunkrs en Winc Academy. Deze bedrijven zijn actief in zeer diverse sectoren, waaronder logistiek, landbouw, gezondheidszorg, e-learning en kinderopvang.

Als onderdeel van het programma geeft Techleap.nl de scale-ups toegang tot een infrastructuur waarin zij kunnen leren en kunnen netwerken. Toonaangevende experts, zakelijke netwerken en andere hulpbronnen helpen deze ondernemers om te leren en internationaal te groeien.

De BOLD-community
Deelnemers profiteren ook van de ervaringen van eerdere Rise-deelnemers die lid zijn van de BOLD-community. BOLD is de community van Techleap.nl van meer dan 400 Nederlandse scale-up founders en CxO’s. Eerdere deelnemers aan Techleap.nl Rise zijn onder andere The Cirqle, Felyx, Floryn, Lightyear, Temper en TestGorilla.

Tjarda Voorneman, Head of Programmes bij Rise, zegt: “Techleap.nl brengt techbedrijven in de scale-up fase bij elkaar om een peer-to-peer gemeenschap te creëren waarin zij van elkaar kunnen leren. Voor elke batch selecteren we bedrijven die een natuurlijke fit hebben, niet per se omdat ze in dezelfde branche zitten, maar omdat ze in dezelfde fase van de bedrijfsvoering zitten. Het succes van ons programma komt voort uit de bereidheid van deelnemers om open te staan over hun ervaringen.”

De bedrijven van Batch 8
De nieuwste lichting Techleap.nl Rise-deelnemers laat zien hoe veelzijdig het Nederlandse tech startup-ecosysteem is. Somnox helpt mensen beter te slapen met hun bekroonde slaap- en ademhalingsrobot, terwijl Connecterra grote en kleine boerenbedrijven helpt om hun productiviteit te verhogen, terwijl de impact van landbouw op het milieu wordt verminderd.

Trunkrs en RTI Blockchain zorgen voor reuring in verschillende delen van de logistieke sector, Trunkrs met milieuvriendelijke Same Day en Next Day delivery, en RTI Blockchain door partners in de keten van ladingdragerregistratie met elkaar te verbinden, waaronder leveranciers, poolers, verladers en ontvangers.

Samotics heeft een AI-gestuurd platform ontwikkeld om energieverspilling en ongeplande downtime van industriële bedrijven tegen te gaan, Delmic biedt toegankelijke microscopie-oplossingen voor bedrijven in biotech, geologie, materiaalkunde en nanofotonica, en Winc Academy biedt e-learningcursussen voor mensen die een carrière in de techniek ambiëren.

Dichter bij huis is Athom het bedrijf achter Homey, waarmee je alle draadloze en smart apparaten in huis beheert via een enkele, gebruiksvriendelijke hub, en Sitly is een platform dat ouders, kinderoppassers en babysitters met elkaar verbindt.

Rise Batch 9: inschrijvingen nu geopend
De inschrijvingen zijn momenteel open voor Batch 9 van het Rise-programma. Batch 9 is speciaal bedoeld voor fintech scale-ups. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich aanmelden via de website van Techleap.nl. De inschrijving sluit op 26 september. Het programma loopt van november tot januari 2023.

Meer weten? Neem contact op met:

Dina Akhmetova
+31 (0) 6 14 31 71 02
press@techleap.nl

©Artikel van Techleap.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief