In gesprek met…

In gesprek met…

In gesprek met…

Hoe gaat het met de nieuwe koers van Brabant Onderneemt?
Afgelopen december is Thijs Dorssers opnieuw aangesteld als voorzitter van stichting Brabant Onderneemt. Samen met het bestaande en adviserende bestuur (Stefan Verdonk, Niels Braat, Luuk Haegens en John Koelen) wordt een stap gezet naar de volgende fase van Brabant Onderneemt: een netwerkorganisatie gericht op de belangen van de startups, scaleups en MKB-ers in Brabant. 

Voorzitter Thijs Dorssers: “Dit soort organisaties zorgt voor groei van werkgelegenheid en vernieuwing (innovatie?) in de regio Brabant omdat ze, vaak onzichtbaar, de grotere organisaties in de regio ondersteunen zoals VDL, ASML, NXP, DAF, etc.”
Vanuit deze startups, scaleups en MKB-ers ontstaan weer nieuwe organisaties, vaak de  parels voor de provincie Brabant op het gebied van werkgelegenheid en innovatie.

Thijs Dorssers van Brabant Onderneemt noemt enkele voorbeelden van dit soort bedrijven: Smart Robotics uit Best waar onder andere Vanderlande en moederorganisatie Toyota in heeft geïnvesteerd. Heico Sandee, managing director van Smart Robotics en deelnemer aan Brabant Onderneemt: “Het is mooi is om te mogen en kunnen ondernemen in Brabant. Omdat we het hier samen doen. Het groot- en kleinbedrijf beseffen dat ze elkaar nodig hebben”. 

Ook scaleups als Amber, Sendcloud en Lightyear werken intensief samen in de regio. Zo rijden er in Brabant vele “Ambers” rond die door partijen zoals de BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij), Brainport Development en de TU/e, worden gebruikt om hun personeel van A naar B te laten komen. Sioux bijvoorbeeld investeert op zijn beurt weer in Lightyear, de Parel van de Brabantse automotive industrie. 

Thijs Dorssers: ”En zo kunnen we nog wel even door gaan met het opsommen van mooie samenwerkingen.” Een goed voorbeeld vindt Thijs Dorssers de manier waarop de samenwerking van partner Bazelmans Audio Visual is ontstaan met Braat Visual Creations. “Niels Braat en Martijn van Riel hebben elkaar leren kennen tijdens de bijeenkomsten van Brabant Onderneemt. Direct was er al een klik en vrij snel is er samen een project uitgevoerd. Ondertussen werken Niels en Martijn al meer dan 10 jaar succesvol samen wat resulteert in het aanleveren van leads aan elkaar en samenwerking en kennisdelen voor wederzijdse projecten. Zo is gezamenlijk een product tot stand gekomen: “een flexibel visual & frame verhuur concept met daarin een geïntegreerd LCD-scherm”. Dit concept is vervolgens doorontwikkeld voor meerdere toepassingen dan gebruik voor op beurzen alleen. Zo doen we dat hier in Brabant. “Zowel zakelijk als privé ontstaan vriendschappen vanuit Brabant Onderneemt”, verklaart Thijs Dorssers.Niels Braat, Braat Visual Creations: “Brabant Onderneemt is voor mij een netwerk van zakelijke vrienden en contacten. Ik ben er al bij vanaf “het eerste uur” in 2007. Het gaat tijdens netwerk momenten altijd op een Brabantse manier: lekker ontspannen.”Ondernemerschap, samenwerken en innovatie
Ook in moeilijker tijden, zoals nu als gevolg van de corona crisis, blijven de Brabantse organisaties samenwerken en innoveren. Dat is nu eenmaal de kracht van vele provinciale ondernemers. Blijven zoeken naar kansen en niet opgeven. Dat is ook een van de motto’s binnen Brabant Onderneemt.

Zo staat Bazelmans Audio Visual bekend om de organisatie en invulling van hoofdzakelijk evenementen, zien dat het flexibel kan inspelen op de huidige ontwikkelingen. Tijdens de coronacrisis kunnen organisaties namelijk gebruik maken van een pop-up webcast studio en virtual meetingrooms om zo op afstand werken optimaal te faciliteren en de business “door” kan laten gaan. Bazelmans Audio Visual denkt mee aan oplossingen op maat, eventueel op locatie naar keuze.

Activiteiten en verbinden
Thijs Dorssers ervaart de afgelopen zes maanden dat Brabant Onderneemt inspeelt op de actualiteit en verwijst daarbij naar verschillende interessante bedrijfsbijeenkomsten. Zoals op 27 november 2019 de kennissessie “Neuro Marketing” door Heijn Heijen in The Student Hotel in Eindhoven en begin dit jaar, 20 januari, “3458 de code gekraakt” door Camilla van den Boom. 

Deze bijeenkomsten met bijzondere sprekers en een super opkomst (75+ personen) zijn tekenend voor het succes van Brabant Onderneemt. De geplande activiteit op 12 maart jl. met als titel “Zoek de Verbinding”, had een masterclass vol humor moeten zijn onder leiding van cabaretier Leon van der Zanden. Zoals bijna alle evenementen in het land is deze geannuleerd vanwege het Coronavirus. 

Voor voorzitter Thijs Dorssers liggen de zaken helder: “Brabant Onderneemt kan niet inschatten wat er tijdens deze bijzondere tijd gaat gebeuren. Onze insteek blijft wel dat we er steeds willen zijn voor de ondernemers. We zullen daarom komende periode geen live-events organiseren. Wel gaan we voor een aantal online webinars op het gebied van Sales, Agile werken, Zakelijk Tekenen, Ondernemerschap. En we hebben een thuiswerkplek netwerkpuzzel opgezet.” Thijs roept iedereen op om ook mee te doen en te proberen deze puzzel op te lossen.

Via www.brabantonderneemt.nl/thuiswerkplek kunnen de antwoorden ingestuurd worden. Later in het jaar zal tijdens één van de bijeenkomsten van Brabant Onderneemt de uitslag bekend gemaakt worden. Doe mee en ben erbij!! Maak de verbinding met Brabantse ondernemers. Elke deelnemer heeft het in zich, om verbindingen te maken en mensen vooruit te helpen, dus sluit je aan bij dit krachtige Brabantse netwerk van succesvolle ondernemingen.


Deelnemers en partners 
Brabant Onderneemt is heel blij met zijn huidige partners. Een speciale vermelding daarbij verdient de partner van het eerste uur Bazelmans Audio Visual. Thijs Dorssers hoopt zo’n band ook met de bestaande en nieuwe partners op te bouwen en noemt daarbij onder meer Goeie Zaken, Place for Bizz en Wedentify. De nieuwe partners zorgen er immers mede voor dat er een nieuwe visie gerealiseerd kan worden. Place for Bizz met de super locatie en service die wordt geboden. Later in het jaar volgt er nog een activiteit op de locatie bij Place for Bizz. Verder heeft Wedentify voor Brabant Onderneemt een superfijne nieuwe website gerealiseerd. Thijs Dorssers typeert die als “weer van deze tijd”. 
Verder hebben ook nieuwe deelnemers zich aangesloten: Brainport Human Campus, OBI Automatisering, Kantoormeubelland, Huybregts Relou BV en de startups GeT Components Group BV, SportWallet. “We gaan weer als vanouds” concludeert Thijs Dorssers. 


Martijn van Riel, Bazelmans Audio Visual: “We zijn als organisatie als een van de eerste aan gesloten bij dit vernieuwende en dynamische netwerk met inspirerende contacten die leiden tot mooie verbindingen. Omdat ieder contact inspireert!”


Oproep!
Vanuit Brabant Onderneemt willen we een aantal oproepen doen:

– We zijn nog opzoek naar start-ups en scale-ups die gesubsidieerd willen aansluiten!! 
– We hebben nog voor partners op het gebied van Human Capital, Bank en Verzekering, Advocatuur en Automotive.  
– We kunnen binnen het bestuur nog enthousiaste mensen gebruiken, bij voorkeur uit de regio’s Den Bosch en Tilburg.

We je meer weten of je aansluiten als startup, partner of bestuurslid? Neem contact op met Thijs Dorssers, thijs@brabantonderneemt.nl / 06-30854993

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief