Juist nu in deze tijd is partneren een goede keuze

Juist nu in deze tijd is partneren een goede keuze

Juist nu in deze tijd is partneren een goede keuze

Brabant Onderneemt heeft een nieuwe strategische partner: NorthC Datacenters. Dit is een belangrijke samenwerking, zeker gezien het toenemende belang van datagedreven ondernemen. Voor veel organisaties in Brabant staat de digitale transformatie dan ook hoog op de prioriteitenlijst. Dit geldt niet alleen voor multinationals in deze regio, ook MKB-bedrijven zijn volop bezig met de digitalisering van bestaande bedrijfsprocessen.  

Cloud in Brabant  
Brabant is en wordt door deze digitale transformatie steeds meer een belangrijke cloud- en connectiviteitshub. Niet in de laatste plaats door de aanwezigheid op High Tech Campus in de Brainport regio met haar en wereldvermaarde technologiebedrijven zoals ASML.  

Thijs Dorssers voorzitter van stichting Brabant Onderneemt, is zeer verheugd met de komst van NorthC als strategische partner. “Het is van groot belang om samen te werken met een deskundige datacenterpartij als NorthC die het fundament vormt van de digitale diensten die bedrijven in Brabant willen uitrollen. NorthC biedt datacenterdiensten aan op het gebied van connectiviteit en hybride cloudoplossingen voor onder andere IT-providers, overheden en zorginstellingen.” 

Volgens Dorssers – die zelf een IT-achtergrond heeft – zijn datacenters de ruggengraat van de (digitale) economie. Toch zal niet voor iedereen meteen duidelijk zijn wat er met de term cloud of datacenters bedoeld wordt. ”De cloud is een fysiek netwerk van computerservers die zijn ondergebracht in datacenters. Als je iets opslaat in de cloud, staat het niet meer (alleen) op je eigen computer of smartphone maar op een server in een datacenter zodat je er vanaf elk apparaat met internettoegang gemakkelijk bij kunt. Waar die datacenters zich bevinden? Dichterbij dan je denkt. Het datacenter van NorthC staat in Eindhoven, op de High Tech Campus. Heel dichtbij dus”, aldus de voorzitter. 
 

Cloud-en connectiviteitshub 
Rob Heemskerk, Director of Sales bij NorthC, licht de samenwerking met Brabant Onderneemt toe: “Het is belangrijk dat je weet wat er in de regio speelt. Dankzij onze nauwe samenwerking met regionale IT-partners kan NorthC haar klanten deskundig adviseren over hun digitale transformatie en daarvoor de beste totaaloplossing bieden, samen met partijen die zij kennen en vertrouwen. NorthC opereert carrier- en partnerneutraal en ontsluit een ruime selectie aan clouddiensten in haar datacenters van zowel internationale als nationale spelers. Op deze manier vervullen datacenters, die zich continu blijven ontwikkelen, de rol van connectiviteitshubs en beschikken klanten over alle middelen die nodig zijn voor het bouwen en onderhouden van hun essentiële ICT-infrastructuur. Nu en in de toekomst.” 

Duurzame datacenter 
Het regionale datacenter van NorthC in Brabant is strategisch gelegen op de High Tech Campus Eindhoven. Het is gebouwd volgens de Tier 4 norm van het Uptime Institute. Dit betekent dat het datacenter de allerhoogste mate van beschikbaarheid en betrouwbaarheid biedt. Daarnaast is het het eerste datacenter ter wereld dat volgens cradle-to-cradle-principes is gebouwd. Dat houdt bijvoorbeeld in dat er bij de materiaalkeuze en bouw al rekening is gehouden met mogelijkheden voor hergebruik. “Alle restwarmte van het datacenter wordt via water in een ondergrondse ring geleverd aan de gebouwen op de High Tech Campus”, merkt Heemskerk nog op. “In ruil voor warm water krijgen we afgekoeld water terug, dat wordt gebruikt voor de koeling van de opgestelde IT-apparatuur in ons datacenter, dat voor een forse reductie van onze stroom- en koelingsverbruik zorgt. Omdat andere partijen op de High Tech Campus hierdoor hun eigen CO2-emissie verlagen, is dit per saldo een klimaat positief datacenter. We zijn daarmee niet alleen aanjager van de digitalisering, maar ook samen met onze klanten maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen.” 

Meer lezen over ons partnerschap? Ons persbericht is ook opgenomen door onderstaande media:

Netwerk Brabant
Persberichten.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief