Online Banenmarkt een succes!

Online Banenmarkt een succes!

Online Banenmarkt een succes!

De coronacrisis heeft veel invloed op de arbeidsmarkt. Om werkgevers en werkzoekenden – juist nu – samen te brengen, organiseerde het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant (WSPNOB) op 1 december de WSPNOB Online Banenmarkt.

Over de WSPNOB Online Banenmarkt

De WSPNOB Online Banenmarkt werd georganiseerd via een besloten LinkedIn-groep. Tijdens de banenmarkt konden werkgevers hier actuele vacatures en werkzoekenden hun CV of pitch delen. Online, dus helemaal corona-proof! Met ruim 600 deelnemers kunnen we spreken van een zeer succesvolle editie. In totaal werden er meer dan 200 oproepen geplaatst. We hebben van alles voorbij zien komen: van sterk geschreven pitches tot gitaarliedjes (!) en van mooi vormgegeven CV’s tot powerpoint-presentaties van werkgevers.

Een blije organisatie na een geweldige eerste online banenmarkt

12 Zoom-sessies met werkgevers uit de regio

Tegelijkertijd met de WSPNOB Online Banenmarkt organiseerden wij 12 Zoom-sessies met werkgevers uit specifieke sectoren. Werkzoekenden konden zich hier van tevoren voor aanmelden. Het doel van deze Zoom-sessies was om werkgevers en werkzoekenden direct met elkaar in contact te brengen. Stan van Hoof – recruitment specialist bij T-zorg – deed mee aan zo’n Zoom-sessie: “Ik heb een hele positieve ervaring met de WSPNOB Online Banenmarkt. Vooral de Zoom-sessies waren waardevol: je spreekt mensen direct en het is lekker interactief. Voor ons heeft het ook echt wat opgeleverd: een samenwerking én een nieuwe werknemer!”

Volgende editie op 2 februari 2021

Gezien de enorme belangstelling is de tweede editie alweer gepland. Deze vindt plaats op dinsdag 2 februari 2021. Wilt u daar bij zijn? Meld u dan vast aan voor de WSPNOB Online Banenmarkt. Log in op LinkedIn en zoek in de zoekbalk op ‘WSPNOB Online Banenmarkt’ (of volg deze link). Klik vervolgens op ‘lid worden’. U krijgt binnen 24 uur bericht dat u lid bent geworden van de groep.

De WSPNOB Online Banenmarkt is een initiatief van het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant (WSP NOB); een samenwerkingsverband van de 16 gemeenten uit de regio, het UWV en de ontwikkelbedrijven Weener XL, WSD en IBN. De WSPNOB Online Banenmarkt wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant.

Afbeelding: WSPNOB

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief