online leeromgeving ‘Brabant Leert’

online leeromgeving ‘Brabant Leert’

online leeromgeving ‘Brabant Leert’

Onlangs is het online platform ‘Brabant Leert’ gelanceert. Via dit platform zijn verschillende online cursussen beschikbaar.

Op deze manier kunnen Brabanders zich juist nu, tijdens de crisis, blijven ontwikkelen. Het aanbod sluit aan bij de (veranderende) vraag van het Brabants bedrijfsleven.

Aanbod

‘Brabant Leert’ is de digitale toegang tot een breed aanbod van online cursussen. Deze worden aangeboden door online aanbieders, branche-organisaties, en het beroepsonderwijs. Sommige tegen betaling, maar het gros van deze cursussen is gratis. Denk daarbij aan minicolleges van Fontys Hogeschool, een EHBO-cursus (of andere training voor de zorg), technisch bijscholingscursussen of alle ins en outs van Word en Excel. ‘Brabant Leert’ blijft het aanbod continue vernieuwen en vergroten. De regionale leerwerkloketten zorgen voor online ondersteuning bij het vinden van de juiste cursus. VNONCW betrekt de werkgevers actief.

Gedeputeerde Economie, Kennis en Talentontwikkeling, Martijn van Gruijthuijsen: “Het cursusaanbod is voor alle Brabanders, zodat ze zich blijvend kunnen ontwikkelen voor de Brabantse arbeidsmarkt. Dat is goed voor henzelf, maar ook voor de Brabantse economie. Als er iets is dat deze Coronacrisis ons laat zien, is het dat de economische sector mee moet bewegen met een nieuwe werkelijkheid en dat kan andere (digitale) vaardigheden vragen van werknemers.”

Actieplan Arbeidsmarkt

‘Brabant Leert’ is ontwikkeld vanuit het motto ‘een Leven Lang Ontwikkelen’. Het toekomstig cursusaanbod past bij de economische clusters in Brabant en de maatschappelijke opgaven waar Brabant voor staat. Op deze manier sluiten vraag van de werkgever en kennis van (potentiele) werknemers beter op elkaar aan. Nu veel mensen tijdelijk thuis zitten en soms minder of zelfs geen werk hebben, is dit een unieke kans om zich te ontwikkelen. Ook ondernemers in Brabant hebben -juist op dit moment- behoefte aan een arbeidsmarkt die tegen een stootje kan. Daarvoor heeft de provincie het Actieplan Arbeidsmarkt ontwikkeld en daarvan is het onderdeel ‘Brabant Leert’ versneld beschikbaar gemaakt.

Brabant Leert is een initiatief van: de Provincie Noord-Brabant, Leren en Werken, VNONCW Brabant Zeeland, Edubookers, Noordoost Brabant Werkt, Midpoint Brabant, Brainport Eindhoven, West Brabant werkt aan morgen, Regio Helmond/de Peel, Skillstown en HIVE.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief