Toekomstgericht denken

Toekomstgericht denken

Toekomstgericht denken

‘ONL ziet het draagvlak van de oude polder afnemen’, schrijft Hans Biesheuvel als antwoord op een ondernemersvraag in De Telegraaf vandaag. ‘Het systeem faalt omdat zij niet meer de meerderheid van werkend en ondernemend Nederland vertegenwoordigen.’

Plannen slagen alleen als er genoeg draagvlak is. Een voorbeeld hiervan is het wetsvoorstel voor een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen. Zzp’ers keerden zich massaal tegen dit plan uit het pensioenakkoord, voornamelijk omdat zij niet aan de onderhandelingstafel zaten. Nu mogen alle partijen van minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met een alternatief voorstel komen. Zzp-organisaties en ONL zien alleen een collectieve arbeidsongeschiktheidsregeling voor alle werkenden zitten.

De oplossing? Ondernemers kunnen zich aansluiten bij nieuwe partijen die toekomstgericht denken, zoals Werkvereniging, Alternatief voor Vakbond en ONL voor Ondernemers. Bovendien kan de politiek bij deze vernieuwende organisaties het zoekgeraakte draagvlak weer terugvinden.

Bron; ONL.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief