Wetswijzigingen voor mkb’ers per 1 januari 2023

Wetswijzigingen voor mkb’ers per 1 januari 2023

Wetswijzigingen voor mkb’ers per 1 januari 2023

KVK, 15 december

Vanaf 1 januari 2023 krijgt ondernemend Nederland te maken met nieuwe wetten en regels. Zo wordt meer vennootschapsbelasting betaald en gaat het minimumloon met ruim 10% omhoog. In 2023 ontvangen mkb’ers een lagere energierekening voor het bedrijf vanwege een prijsplafond.

De Kamer van Koophandel (KVK) heeft de belangrijkste wetswijzigingen voor mkb-bedrijven onder elkaar gezet: Wetswijzigingen voor mkb’ers per 1 januari 2023 (kvk.nl)

Alle teksten en onderliggende artikelen mogen worden overgenomen en gepubliceerd, mits de bron wordt vermeld. En mocht je tips hebben om deze artikelen te verbeteren dan horen we die ook graag!

Ook voor startende ondernemers en zzp’ers heeft KVK een overzicht gemaakt van de wetwijzigingen die aankomende januari worden doorgevoerd en relevant zijn voor ondernemers: Wetswijzigingen voor zzp’ers per 1 januari 2023 (kvk.nl) en Wetswijzigingen voor starters per 1 januari 2023 (kvk.nl)

Tot stand komen van wetten
Op Ondernemersplein.nl vind je alle nieuwe wetten en wetswijzigingen die voor ondernemers belangrijk zijn. Bij de wetswijziging staat ook de ingangsdatum van de wet en of de wet definitief is.

Ondernemersplein is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

Over KVK
KVK biedt informatie, voorlichting en ondersteuning aan ondernemers bij de belangrijke thema’s op ondernemersgebied. Onze wettelijke taken zijn gericht op het registreren, informeren en adviseren van ondernemers.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief