Actueel

19 december 2022

Wetswijzigingen voor mkb’ers per 1 januari 2023

Vanaf 1 januari 2023 krijg je te maken met nieuwe wetten en regels. De Kamer van Koophandel (KVK) heeft de belangrijkste wetswijzigingen voor mkb-bedrijven, zzp’ers en starters onder elkaar gezet.

19 december 2022

Werkgevers maken zich zorgen over krappe arbeidsmarkt, voorzien ook in 2023 problemen

Door de krapte op de arbeidsmarkt kan twee derde van de werkgevers de vacatures minder snel vervullen. Ook voor 2023 voorzien werkgevers problemen door de krapte op de arbeidsmarkt. Toch zegt slechts een kleine minderheid hierdoor eerder medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen. Dat blijkt uit landelijk onderzoek van UWV onder ruim 2.000 werkgevers.

8 december 2022

Brabant onderneemt presenteert het nieuwe Goeie Zaken

Maak kennis met het nieuwe Goeie Zaken. In de November editie van Goeie Zaken vind je weer een hele hoop mooie en inspirerende verhalen en artikelen.

1 december 2022

Regio Eindhoven een van de meest toonaangevende tech hubs ter wereld

Regio Eindhoven scoort uitzonderlijk hoog in de vergelijking van groeibriljanten, dankzij aanwezigheid van hoogstaande wetenschap, universitair geschoold talent en patenten.

23 november 2022

‘De kracht van ondernemersdochters’ een boek voor en door dochters van ondernemers

Opgroeien in een ondernemersgezin: welke impact heeft dat op je leven? Ondernemersdochters Heidi Los en Marcella Bos schreven hierover ‘De kracht van ondernemersdochters’, dat op 16 december aanstaande verschijnt.

10 november 2022

Staatsgarantie voor non-bancaire financiers om MKB te verduurzamen

Sluit je nu aan als start-up en ontvang een vrijblijvend intake gesprek met de Investeerdersclub.

31 oktober 2022

Helft ondernemers heeft liquiditeitsproblemen en wil verduurzamen

In oktober 2022 is de elfde peiling uitgevoerd, waarin helaas te zien is dat de liquiditeitsproblemen weer fors toenemen. Ondanks deze problemen wil een groot deel van de ondernemers echter gaan investeren in verduurzaming. Financiering hiervoor vinden is echter nog een probleem.

13 oktober 2022

Specialisten en adviseurs voor familiebedrijven verenigen zich

Het Nederlands Gilde van Familiebedrijfsspecialisten (NGFB) is recent opgericht omonafhankelijke expertise te bieden aan familiebedrijven en de families achter deze […]

4 oktober 2022

Gemeente Tilburg en Midpoint Brabant geven digitalisering mkb een ‘boost’

De gemeente Tilburg wil digitalisering aanjagen bij het Tilburgse bedrijfsleven. “Ondernemers die veelal op papier werken, worden in de toekomst […]

29 september 2022

Persbericht: Dit zijn de 10 innovatiefste studenten van Nederland

Een apparaat voor blinden en slechtzienden om de weg terug te vinden, een duurzaam aandrijfsysteem voor spaceshuttles, een folie waarmee […]

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief