Vughtenaar gooit hoge ogen bij Dragons Den

Vughtenaar gooit hoge ogen bij Dragons Den

Vughtenaar gooit hoge ogen bij Dragons Den

De oprichters van Plant B zijn niet blij met de koers die nu wordt gevaren op voedselvlak. De wereld, inclusief wijzelf, zou veel beter af zijn als we vaker plantaardig eten. We krijgen met de opmars van vegan alternatieven als het ware een tweede kans aangereikt. Met deze motivatie en de belofte om plantaardig eten makkelijk en lekker te maken beproefde ze hun geluk bij het razend populaire tv programma Dragon’s Den.

Een vliegende start door succes bij Dragons Den
We deden vooral mee voor wat extra naamsbekendheid. Aldus Maarten Gomes, een van de drie co-founders. Maar dat de hele voorraad er in één avond doorheen zou gaan én er een investeringsaanbod op tafel zou liggen hadden ze geen van drie verwacht. Tijdens de uitzending warende investeerders Michel Perridon, Nikkie Plessen, Pieter Schoen, Won Yip en Shawn Harris er snel over uit. Ongekend dat plantaardige kant-en-klaar maaltijden zo lekker kunnen zijn. Shawn Harris aka de avocado-koningin bood ter plekke € 300.000,- voor 25%van de onderneming.

Oplossing op een dienblad
Ervaring leert dat het moeilijk is om een gezond een duurzame levensstijl vol te houden. De sleutel zit hem in gemak en smaak. En dit is dan ook het uitgangspunten bestaansrecht van Plant B, een startup in bevroren, plantaardige, kant-en-klaar maaltijden. De ambities van de kakelverse startup liegen er niet om. Joost Esser, co-founder Plant B: “We zijn op zoek naar groeikapitaal zodat we dit jaar 10.000 vaste klanten kunnen werven, die we kunnen helpen om met minimale inspanning hun levensstijlambities te realiseren. Het is onze ambitie om binnen drie jaar de belangrijkste Europese markten (Benelux, Duitsland en Denemarken)veroverd te hebben.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief